In de media

Lid van de businessclub Christenen voor Israel

Het is fijn om een businessclub te vinden waar je iets aan hebt. In dit filmpje leg ik uit wat ik doe en waarom ik me bij deze groep ondernemers heb aangesloten: Klik hier op de link naar het filmpje

TOP-vrouwen

Het project TOP-vrouwen en -mannen van Bijstand naar Werk is geselecteerd als potentieel werkzame interventie en uitgebreid beschreven in onderzoeksrapportage Succesvol uit de Bijstand. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Significant in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bekijk hier het portfolio en hier de onderzoeksrapportage.

Alleenstaande ouders in bijstand neemt af

NRC-redactie vroeg me om twee voorbeelden van alleenstaande moeders die zijn gaan werken: Izabela Podgorna en Diana van Marwijk. Beide dames hebben deelgenomen aan Top-vrouwen. Lees het artikel, NRC mei 2019

De kunst is om in mensen te geloven

De kunst is om in mensen te geloven, ook als ze dat zelf niet doen. En ze daarbij concreet en praktisch te helpen, realistische opties te schetsen en kansen te creëren. Lees het artikel, Sprank april 2019

Mijn leven is nu pas begonnen

”Ken je een mooi verhaal?’, was de vraag die ik onlangs kreeg. ‘Nou en of’, was mijn antwoord. Lees het verhaal zelf maar van Izabela uit Susteren. Verschenen in Sprank, hét opinieblad voor beslissers in het sociaal domein. Lees het artikel

Wil je verder komen uit jouw eigen kleine wereld, dan heb je een verrekijker nodig

TOP-vrouwen staat voor Talentvolle, Ondernemende, Proactieve vrouwen. Het project is gericht op alleenstaande moeders die werk gaan combineren met de zorgtaken thuis. Dit is een vorm van ondernemen en daar hoort ook het schrijven van een persoonlijk ondernemersplan bij. We volgen de persoonlijke ontwikkeling met de En-gager Change-app, want bij een nieuwe koers hoort ook ander gedrag. Bijna alle TOP-vrouwen zijn betaald aan het werk. Het project loopt nog tot en met 20 juli. Lees het artikel. OM! Krant Roermond, juni 2017

Cilla maakt grote problemen klein

De vroegere bijstandsmoeder Cilla Ezerman kent als geen ander de steile klim van uitkering naar betaald werk. Zij vond de weg naar boven, runt een succesvol re-integratiebureau in Weert en start nu in samenwerking met VU Amsterdam een eigen opleiding. Samen met een wetenschapper heeft ze het lesprogramma afgerond voor haar tweede bedrijf: Re-integratie Academie. Straks onderdeel van de School of Management van de Vrije Universiteit Amsterdam. Lees het artikel, De Limburger op 23 januari 2016

Motivatie om te werken of motivatie om de uitkering te behouden

Een artikel geschreven door Omar Solinger, gepromoveerd en werkzaam aan de VU en Cilla Ezerman, directeur Bijstand naar Werk. De motivatie om te werken van mensen in de bijstand is een taboe in Nederland. Het is een debat dat gauw ontspoort. We hopen met dit stuk een bijdrage te leveren aan een broodnodige inhoudelijke discussie. Lees het artikel, 11 november 2015

Interview RCF Kenniscentrum Handhaving

Bijstand naar Werk gaf een workshop ‘smoezen en klantbenadering’. In onze dagelijkse re-integratiepraktijk komen we verschillende soorten smoezen tegen. Klantmanagers kennen die ook, maar gaan daar verschillend mee om. Lees het interview, RCF Kenniscentrum Handhaving

Bijstand naar Werk helpt ex-professor

Nadat Diederik Stapel was ontmaskerd als fraudeur met wetenschappelijke gegevens, kwam hij moeilijk weer aan de bak. Directeur Cilla Ezerman van re-integratiebureau Bijstand naar Werk in Weert nam de ex-professor onder de arm.
Lees het artikel, De Limburger op 23 mei 2014

Radiouitzendingen

Luister naar gemiste radio uitzendingen.
BNR nieuwsradio op 28 mei 2014
Limburg 1 radio op 4 maart 2012

Ex-boefje nu voorbeeldig

Re-integratiebureau Bijstand naar Werk uit Weert zet via de Stichting Levensverhaal bijzondere mensen in het zonnetje. Zoals ex-bajesklant Patrick. Hij liet zich inrekenen om leven te beteren.
Lees het artikel, De Limburger op 27 april 2012

Waar een wil is, is werk

Minister Kamp van Sociale Zaken wil een strengere aanpak van werklozen. Directeur Cilla Ezerman van re-integratiebureau Bijstand naar Werk uit Weert steunt hem. “Vier op de tien uitkeringsgerechtigden die wij bemiddelen, spannen zich te weinig in of weigeren zelfs werk”.
Lees het artikel, De Limburger op 25 februari 2012

Wajonger uit Echt heeft na driekwart jaar werkloosheid uitzicht op een vaste baan

Het jaar loopt op zijn einde en de crisis houdt ons in haar greep. Toch zien sommige mensen hoopvol uit naar 2012. Chitano moest na negen jaar op zoek naar een nieuwe baan. zonder een vakopleiding en tijdens een economische crisis. “Dat was best lastig”. Tot re-integratiebureau Bijstand naar Werk zich over Chitano ontfermde.
Lees het artikel, De Limburger op 29 december 2011

Unieke kansen & inspirerende verhalen

Op donderdag 19 mei vond bij Bijstand naar Werk de prijsuitreiking plaats van Stichting Levensverhaal. Tijdens deze bijeenkomst werden de winnaars bekendgemaakt van bedrijven die werkzoekenden een bijzonder mooie kans hebben gegeven om (wederom) deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Ook klanten die zichzelf hebben weten te onderscheiden, stonden in de schijnwerpers.
Lees het artikel, Zakenblad Weert

Er was eens een zigeunerin…..

Cilla Ezerman zet via haar Stichting, Stichting Levensverhaal, bijzondere klanten en werkgevers in het zonnetje.
Lees het artikel, De Limburger op 24 mei 2011

Werken hóéft niet leuk te zijn

Cilla Ezerman was bijstandsmoeder met vier kinderen. Nu leidt ze een re-integratiebureau in Weert. In haar vorige functie had ze te maken met re-integratiebureaus, maar enthousiast was ze er niet over. “Die trajecten duren vaak zo lang. Er vinden ellenlange gesprekken plaats over het creëren van een vertrouwensband en zo. Flauwekul. Help ze aan een baan. Dat is veel beter voor hen”.
Lees het artikel, De Limburger op 7 december 2010

Bijstand naar Werk BV winnaar Klankbord Ondernemersprijs 2010

De Klankbord Ondernemersprijs 2010 Limburg is gewonnen door Bijstand naar Werk BV gevestigd te Weert. Deze regionale prijs van Stichting Ondernemersklankbord werd op 10 november 2010 in het Provinciehuis te Maastricht uitgereikt door mevrouw Bertha Verhoeven, voorzitter van de Kamer van Koophandel Limburg.
Lees het artikel, De Limburger in 2010

Interview Bijstand naar Werk – BNR carrière

luister naar BNR Nieuwsradio

 

Nu hard werken, straks een echte baan!

“Aanpakken” luidt het devies. Acht werkloze jongeren ontdoen openluchttheater De Lichtenberg van onkruid en groen. Als ze niet komen opdagen, halen we ze thuis op. In het kader van het project “Jongeren:Vooruit” komen ze vijf dagen per week naar ons toe. Melden ze zich ziek, sturen wij een arts. En weigeren ze dan alsnog, dan kunnen gemeenten de uitkering korten. Maar gelukkig is dat laatste niet nodig geweest. Wie openluchttheater De Lichtenberg in Weert bekijkt ziet dat de groep re-integrerende jongeren flink heeft moeten zweten, maar je ziet meteen resultaat en dat geeft voldoening!
Lees het artikel, De Limburger op 22 oktober 2010

Het kleine denken van de hulpverlener

De bijstandsgerechtigde die weer wil werken stuit maar al te vaak op ambtenaren, artsen en andere deskundigen bij wie de verzorgingscultuur nog diep in de genen zit. Volgens Omar Solinger, arbeidspsycholoog, en Cilla Ezerman, directeur van re-integratiebureau Bijstand naar Werk, klinkt de conclusie dat iemand het “te moeilijk” of “te zwaar” heeft om te kunnen werken, wel heel snel.
Lees het artikel, Trouw op 14 maart 2009

Staatssecretaris, Jetta Klijnsma, krijgt negen keer kippenvel

Cilla Ezerman heeft Jetta Klijnsma, staatssecretaris van SZW, naar Weert en Nederweert weten te “lokken”. Zij heeft het initiatief genomen om de staatssecretaris uit te nodigen voor een werkbezoek aan het project “Vrouwen uit de bijstand” van de gemeente Weert, dat door haar wordt gecoördineerd, en een werkbezoek aan het team van sociale zaken uit de gemeente Nederweert, zijnde haar ex-collega’s. Tijdens haar bezoek aan de twee gemeenten werd de staatssecretaris geconfronteerd met ingrijpende persoonlijke verhalen.
Lees het artikel, De Limburger op 17 februari 2009

Cilla Ezerman komt naar De Borgh met de cursus “Vrouwen uit de Bijstand”.

Een succesvol vrouwenproject wordt nu ook in de gemeente Budel opgestart. Vrouwen in een uitkeringssituatie die geactiveerd worden richting een betaalde baan, een opleiding of vrijwilligerswerk. We kijken op de eerste plaats naar mogelijkheden, niet naar de beperkingen. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat er niet betutteld moet worden en dat een traject niet langer mag duren dan nodig. Niet wachten tot alle problemen uit de weg zijn geruimd, dat kan tijdens het werk of de opleiding ook. Gewoon aan de slag!
Lees het artikel, De Grenskoerier op 2 december 2009

Er zijn mensen die aan de slag willen!

Ik wil iets van mijn leven maken en het heft in eigen handen nemen, dacht Cilla Ezerman. Op mijn tachtigste wil ik kunnen terugkijken op een leven waarin ik keuzes heb gemaakt en niet aan de zijlijn heb gestaan! Als werkgever wil ik mensen in een uitkeringssituatie een kans geven. Ik hoop dat veel werkgevers dit voorbeeld volgen. Het zijn allemaal mensen met uiteenlopende kwaliteiten die graag deel willen nemen aan het arbeidsproces. Werkgevers, kom op met die vacatures!
Lees het artikel, Weerter Zakenblad 2009

Deel Ons

TwitterFacebookLinkedInEmail