TOP-vrouwen

TOP-vrouwen

Bijstand naar werk begeleidt mensen vanuit een uitkeringssituatie naar werk in het project TOP-vrouwen en TOP-mannen. TOP staat voor Talentvolle, Ondernemende Proactieve vrouwen en mannen. Aan het werk gaan met kleine kinderen of andere (zorg)taken is een hele onderneming. Deelnemers schrijven een persoonlijk ondernemingsplan en mogen daarin zelf richting en vorm geven aan de stappen in hun traject waarbij het eindresultaat een betaalde baan of opleiding is. Het ondernemingsplan bestaat uit een verzameling van re-integratieopdrachten die gezamenlijk het plan vormen. Ontdekken wat de deelnemers kunnen en willen wordt gedaan door middel van de Trechtermethodiek.

TOP is een gestructureerde en intensieve groepsaanpak van zes maanden met wekelijkse bijeenkomsten. De aanpak trechtert mensen van een situatie van “ik kan niets, ik wil niets” naar “dit kan ik, dit wil ik en dit ga ik doen.” Trainingen in werkgerelateerde vaardigheden en hulp bij het maken van een aansprekend cv ondersteunen het proces. Deelnemers werken aan uitbreiding van hun netwerk door actieve benadering van potentiële werkgevers.

Het project TOP-vrouwen en -mannen van Bijstand naar Werk is geselecteerd als potentieel werkzame interventie en uitgebreid beschreven in onderzoeksrapportage Succesvol uit de Bijstand. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Significant in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bekijk hier het portfolio en hier de onderzoeksrapportage.

Wil je ook een succesvol project opzetten conform de Trechtermethodiek? Klik dan hier voor informatie, je gaat vervolgens naar de website van de Re-integratie Academie.

Deel Ons

TwitterFacebookLinkedInEmail