Werkwijze

Werkwijze re-integratietraject bij Bijstand naar Werk

Onze werkwijze ziet er als volgt uit. U meldt een werknemer aan bij Bijstand naar Werk voor een re-integratietraject. Tijdens een kosteloos intakegesprek bepalen we samen welke weg we het beste kunnen inslaan om de koers naar ander werk te bepalen. Wij zijn een zelfstandig re-integratiebureau en werken in opdracht van de werkgever.

Wij brengen in kaart waar uw werknemer, op het gebied van werk, op dit moment staat en wat de wensen zijn. Vervolgens kijken we naar beroepen en taken die realistisch en haalbaar zijn. Wij ondersteunen bij het maken van een cv en het schrijven van een motivatiebrief. Wij geven tips om sneller en beter vacatures en bedrijven te zoeken en benaderen bedrijven samen met uw werknemer. Immers hoe meer vacatures en bedrijven in kaart worden gebracht en benaderd, hoe groter de kans dat uw werknemer elders betaald kan starten. Verder brengen we het netwerk (beter) in kaart, oefenen (sollicitatie)gesprekken, regelen een oriƫntatiestage in een bepaalde richting als dat wenselijk is en nog een heleboel meer om uiteindelijk een betaalde baan te vinden. We houden tevens een re-integratiedossier bij over de voortgang van een traject.

Bijstand naar Werk werkt doelgericht en houdt van korte lijnen. We geloven in activeren, meedoen, creatief zijn in de zoektocht naar passend werk en maatwerk leveren. In de praktijk zal blijken dat meer mogelijk is.

 

Deel Ons

TwitterFacebookLinkedInEmail