Werkwijze

Een traject bij Bijstand naar Werk

Onze werkwijze ziet er als volgt uit. U wordt door de gemeente of uw werkgever bij Bijstand naar Werk aangemeld voor een re-integratietraject. Wij zijn een zelfstandig re-integratiebureau en werken dus in opdracht van één van bovengenoemde opdrachtgevers. Bijstand naar Werk gelooft in activeren, meedoen, creatief zijn in de zoektocht naar passend werk en maatwerk leveren. In de praktijk zal blijken dat u meer kunt dan u denkt!

Hoe ziet een traject er in grote lijnen bij ons uit?

Wij brengen in kaart waar u, op het gebied van werk, op dit moment staat en wat u graag zou willen doen. Samen met u kijken we naar beroepen en taken die realistisch en haalbaar zijn. Een assessment behoort tot de mogelijkheden om te ontdekken welke beroepsrichting passend is. Wij ondersteunen bij het maken van een CV en het schrijven van een motivatiebrief. Wij zullen u tips geven om sneller en beter vacatures en bedrijven te zoeken en benaderen deze ook actief samen met u. Immers hoe meer vacatures en bedrijven in kaart worden gebracht, hoe groter de kans dat u ergens betaald kunt starten. Verder kunnen we uw netwerk (beter) in kaart brengen, (sollicitatie)gesprekken voorbereiden en oefenen, een oriëntatiestage voor u regelen in een bepaalde richting en nog een heleboel meer om uiteindelijk een betaalde baan te vinden. We houden tevens een re-integratiedossier bij over de voortgang van het traject.

Wat mag u van ons verwachten?

Na de intake zult u begeleid worden door een re-integratieadviseur. U mag van ons een actieve houding verwachten in de zoektocht naar werk. We zullen heel gericht vacatures zoeken en bedrijven benaderen en u helpen bij het hele sollicitatieproces.

Wat verwachten we van u?

Een flexibele houding aannemen en niet al te kieskeurig zijn is bepalend voor het succes van dit traject. U mag een bepaalde voorkeur hebben, maar stel dat daar geen werk in te vinden is? Bent u dan in staat om verder te kijken en bereid om nieuwe beroepsrichtingen te ontdekken? Een actieve houding vinden wij ook erg belangrijk. Hoe meer vacatures en bedrijven er in kaart worden gebracht en benaderd, hoe groter de kans dat u ergens betaald kunt starten. We zijn daar heel actief in en verwachten dit ook van u. Verder is het belangrijk om informatie die relevant is voor het traject of uw toekomstige baan bij ons te melden. Dit om vervelende situaties naderhand te voorkomen.

Wat verwacht de opdrachtgever?

De opdrachtgever verwacht dat we algemeen geaccepteerde arbeid voor u vinden dat bij u past. We houden hierbij rekening met uw persoonlijke situatie en leveren maatwerk. Maar aan de andere kant hoeft een baan niet altijd leuk te zijn. Het kan een opstap zijn om in het arbeidsritme te komen of als springplank dienen om elders aan de slag te gaan. De opdrachtgever verwacht dat u zich optimaal inzet, meewerkt aan het traject en afspraken nakomt die we met u maken. Mocht dat niet zo zijn, dan zijn wij verplicht om dat bij de opdrachtgever te melden.

Tot slot:

We hebben ontzettend veel zin om met u aan de slag te gaan en zetten ons graag in om voor u een passende werkplek te vinden.

Deel Ons

TwitterFacebookLinkedInEmail